Seurakunnan kasvun päämäärä

Kari Törmä 2001

Meidän on korostettava kaikille, että DAWN on työnäky eli visio ja toiminta-ajatus sekä strategia – se ei ole järjestö. Visiomme on voittaa kansamme Kristukselle uusia tytärseurakuntia perustamalla. Toimivin ja tehokkain tapa evankelioida kansa on uusien seurakuntien istuttaminen – tämä totuus perustuu maailmanlaajoihin kokemuksiin.

Maailmanlaajasti DAWN-näky toteutuu yhä useammissa kansoissa. Seurakuntien istuttamisen valtakunnalliset liikkeet ovat täydessä mittakaavassa käynnissä 28 maassa. Niissä ovat mukana yhteistyössä kaikki raamatulliset kirkkokunnat. Kaiken kaikkiaan DAWN-näky on käynnistynyt erivaiheisesti jo noin 100 maassa. Uusia seurakuntia on jo istutettu 2800000. Näin ruumiinsa kautta Kristus saavuttaa päämääränsä ihmiskunnan lunastamisessa.

Visiomme ei ole oma organisaatiomme, DAWN Finland tai Seurakunnan kasvu ry. Meillä on tuote, joka ei ole me itse, yhdistys ja neuvosto. Meidän tuotteemme on konkretisoituva näky siitä, että kaikki herätyskristilliset kirkot ja järjestöt ryhtyisivät yhteistyöhön maamme seurakunnallistamiseksi. Yksikään kirkkokunta ei pysty siihen yksin.

Kaikki seurakunnat tarvitsevat evankelioimiseen toisiaan. Myös järjestöjen tuki on tarpeellinen. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki kirkot ja järjestöt. Synergiaedun on tultava kaikkien osaksi tai emme saavuta kansaamme. Evankelioimisen päämäärä on, että uudet uskoontulleet eli todella uudestisyntyneet, löytävät hengellisen kodin ja liittyvät siihen aktiivisilla jäseninä. Evankelioiminen on jäänyt kesken, jos ihmiset vain kuulevat sanoman Kristuksesta ja pelastuksesta. Vaikka heitä tulee uskoon, moni jää yksin ja ravitsee itseään televisiolla ja harrastuksilla. Vasta sitten evankeliointi on onnistunut, kun uudestisyntyneistä tulee Kristuksen ruumiin elimellisiä jäseniä ja Pyhän Hengen temppelin eläviä kiviä. Evankelioinnin tulee johtaa yhteisöllisyyteen ja seurakuntien sisäiseen suhdeverkostoon.

Seurakuntayhteisöjen lukumääräisestä kasvusta käsin mittaamme kuinka Suomen kansa on saavutettu. DAWNin näky on, että niin vanhat kuin uudet seurakunnat kasvavat nimenomaan evankelioimalla – ei lampaita varastamalla tai siirtymän kautta. Jos jäsenet vain vaihtavat seurakuntayhteyttään ei todellista valtakunnallista kasvua ole. Uudet uskovat oikeuttavat uudet seurakunnat.

Historiallisesti tilastot vahvistavat yllä mainitut väitteet. Yli sata vuotta on maassamme ollut herätyksiä ja silti aktiivisten uskovien määrä on miltei aina vakio: 3-7 prosenttia. Menneet herätykset eivät valitettavasti ole yleensä synnyttäneet uusia eläviä seurakuntia. Olemme menettäneet herätysten hedelmiä ja jatkuvan kasvun, koska ei ole ollut riittävästi seurakuntayhteisöjä hoitamassa uskoontulleita. Kokouksia on toki ollut, mutta ei hengellisiä isiä ja äitejä, jotka olisivat rakastaneet uusia Jumalan lapsia ja rakkaussuhteiden avulla juurruttaneet heidät Kristukseen. Sosiologiset lait myöskin estävät vanhoja seurakuntia kasvamasta jäsenmäärässään. Uusi viini on laskettava uusiin leileihin.

Tehtävämme on siis kaksiosainen näky:

 ”tytärseurakuntien” istuttaminen tarpeeksi tiheään ja lähelle jokaista suomalaista ja

 jokaisen uskoon tulleen aktiivinen jäsenyys omassa seurakunnassa, joka on myös hengellinen tarpeita täyttävä koti jokaiselle jäsenelleen.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.